Darkownik123, czyli objaw terkotania się pojawił w serwisie i mogli to nagrać żeby wysłać do SAPu :?: Pytam, bo mi terkocze raz na jakiś czas z reguły po całonocnym postoju i w serwisie nie chciał się uaktywnić.
Terkotanie pedału sprzęgła
Zwiń
X
-
[quote="Darkownik123"]Zamieszczone przez bartunjaworskiW mojej O3 też zaczęło terkotać przy przebiegu 82kkm. Z tego co czytam nikomu nic się nie rozleciało tylko ten wkurzający dźwięk... Byłem na razie w warsztacie (nie ASO) i powiedzieli, że prawdopodobnie to sprzęgło ale musieliby rozebrać i sprawdzić. Teraz po przeczytaniu tego wątku zastanawiam się czy w ogóle coś z tym robić, czy tak po prostu jeździć. Jestem nowy na forum więc pozdrawiam wszystkich .
Komentarz
-
-
Moi Drodzy, ukryłem się tu trochę na tym forum bo u mnie nic nie wiedzieli. Moje auto to Golf 7 2015 TSI 150KM, podaję nr nowego sprzęgła, ktore wlasnie teraz ASO zakłada u mnie 04E141016H, jesli Wasz Szef mnie z forum nie usunie ???? to dam znać jak po wymianie czy jest
poprawa i po pewnym przebiegu też.
PozdrawiamDark
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Darkownik123Moi Drodzy, ukryłem się tu trochę na tym forum bo u mnie nic nie wiedzieli. Moje auto to Golf 7 2015 TSI 150KM, podaję nr nowego sprzęgła, ktore wlasnie teraz ASO zakłada u mnie 04E141016H, jesli Wasz Szef mnie z forum nie usunie ???? to dam znać jak po wymianie czy jest
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bartunjaworskiZamieszczone przez Darkownik123Moi Drodzy, ukryłem się tu trochę na tym forum bo u mnie nic nie wiedzieli. Moje auto to Golf 7 2015 TSI 150KM, podaję nr nowego sprzęgła, ktore wlasnie teraz ASO zakłada u mnie 04E141016H, jesli Wasz Szef mnie z forum nie usunie ???? to dam znać jak po wymianie czy jest
Pozdrawiam
Dam znać.
[ Dodano: Sro 21 Wrz, 16 18:39 ]
Nowy nr części z pewnością oznacza jakieś zmiany konstrukcyjne. Obym się nie mylił i może wpadli na pomysł co było przyczyną terkotania w wielu autach. Jeśli tak jest to oczywiście będą woleć wymieniać pojedyńcze zgłoszenia niż zrobić hiper kosztowną masową akcję serwisową. Mogą nawet nie informować o tym fakcie ASO. Ale to tyko gdybanie, obym miał rację. Spytajcie jednak w ASO SKODY o ten nowy nr sprzęgła.
Raz jeszcze pozdrawiam wszystkich.Dark
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bartunjaworskiA czy w serwisie powiedzieli Ci, że przyczyną terkotania jest wadliwe sprzęgło i wymiana na sprzęgło nowej konstrukcji załatwi sprawę? Dzięki za info i czekamy na dalsze informacje. Mam nadzieję, że nie będziesz miał już z tym problemu
Ale powiem Wam, ze jeżdżę też teraz zastępczym autem firmowym nissan note 1.2 benzyna - przebieg 5 tys km i tam też podobnie terkocze- trochę ciszej po puszczeniu sprzęgła ale to ten identyczny terkot. Wiem, ze zawsze kiedy poscimy sprzeglo w kazdym aucie odglos pracy takiego auta jest inny tzn jest głosniej ale w tym nissanie jest tylko troche ciszej niz przy moim "starym" wymienionym sprzęgle.
Raz jeszcze pozdrawiam.Dark
Komentarz
-
-
Jestem świeżo po wymianie sprzęgła w mojej O3 1.4 TSI 140 KM CHPA.
Nr sprzęgła na które zostało wymienione to 04E141016HX a przynajmniej taki numer widniał w dokumentacji.
Na razie nic nie terkocze, ale u mnie to zdarzało się co jakiś czas i z reguły po dłuższym postoju, ale już mniej więcej od ponad półtora roku to obserwowałem.
Wg ETKI to sprzęgło montowane jest od 17.11.2015 r.
Teraz mam prośbę do jakiejś mądrej głowy na forum, nich mi wytłumaczy jaka jest różnicą pomiędzy 04E141016H a 04E141016HX, poza 1 literką oczywiście.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez spjnich mi wytłumaczy jaka jest różnicą pomiędzy 04E141016H a 04E141016HX
Komentarz
-
-
mirek_p11, zerknij tu:
i zobacz jak są numerki opisane:
04E141015B D >> - 20.01.2013
04E141015L D - 21.01.2013>> - 01.09.2014
04E141015LX D - 21.01.2013>> - 01.09.2014
04E141016F D - 01.09.2014>> - 16.11.2015
04E141016FX D - 01.09.2014>> - 16.11.2015
04E141016H D - 16.11.2015>>
04E141016HX D - 16.11.2015>>
Więc za każdym razem (L, F i teraz H) by coś zmieniali dodając X :?:
Data jest ta sama dla tych bez i z X.
Komentarz
-
-
X to część po REGENERACJIkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GrzesWrocCo byście nie włożyli to i tak pewnie po czasie się odezwie . Są tacy którzy twierdzą że to skrzynia w ogóle i chyba mają racje niestety....Dark
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez algiZamieszczone przez LUKIX to część po REGENERACJI
Tylko co to dokładnie oznacza :?: Sprzęgło bez literki X się sypło i zregenerowali i dodali X do oznaczeniu sprzęgła czy może to są poprzednie sprzęgła tylko są przemianowane z D, L, F na HX (literki z oznaczeń sprzęgła z mojego postu powyżej) :?:
Komentarz
-
-
Przem74, nikt się nie chwalił, żeby się rozpadło z powodu terkotania,.
Nie wiem czy są tacy jak Ty, że są po gwarancji i nie wymieniali i nadal z tym jeżdżą.
U mnie częstotliwość pojawiania się terkotania zwiększała z czasem. Nie było tego słychać przy każdym uruchomieniu, ale coraz częściej. I trwało to chyba w sumie ponad rok. Lellek z Sopotu olał sprawę jak zgłaszałem zbywając mnie, a u Plichty w Gdyni ostatecztnie dało się to załatwić.
W pierwszym stadium, gdy wciskałem sprzęgło, to cichło terkotanie i po puszczeniu sprzęgła już nie wracało, później cichło przy wciśniętym sprzęgle i terkotanie wracało po jego puszczeniu, żeby po minucie lub dwóch samo ustać. Terkotało zawsze na zimnym silniku np. po nocnym postoju w garażu nieogrzewanym.
Komentarz
-
Komentarz